Vitae Lux – årets Frelsesarmeen-låt

Frodes egen versjon av «Vitae Lux» er ute, med Torun Eriksen på vokal. (Foto: Mona Nordøy/ coverdesign: Eivind Berre)

Snart er Frode Alnæs klar med sin første og etterlengtede juleplate «Lang desember natt – Frode Alnæs & Julekoret» på Grappa Musikkforlag. Men først ut er singelen «Vitae Lux» – i ny drakt. Frode er også Årets juleartist for Frelsesarmeen med denne låten.

Hør låta HER

– «Vitae Lux» er min kanskje mest kjente låt. Den ble laget allerede da jeg var 17-18 år, og siden har den levd sitt eget liv gjennom andre artister. Jeg ønsket å spille inn min egen versjon av den, og nå kommer den endelig. Med fantastiske Torun Eriksen på vokal og med Julekoret. Og det er en stor ære at «Vitae Lux» er blitt valgt ut av Frelsesarmeen som årets julelåt, sier Frode.

– Vi er veldig stolte av at Frode ville tilegne «Vitae Lux» til Frelsesarmeen for å sette fokus på vår Juleaksjon og som et bidrag til vår Julegryte-innsamling. Det har stor betydning i vårt arbeid å ha gode samarbeidspartnere, og denne låta er med å bringe håp til de som trenger det i en vanskelig tid, sier Richard Aune i Frelsesarmeen. Les mer her.

«Vitae Lux» og utvalgte melodier fra det kommende julealbumet vil publikum få høre på årets juleturné «Lang desember natt – Frode Alnæs & Julekoret» i desember til 10 steder i landet: Haugesund, Kristiansund, Tønsberg, Førde, Måløy, Lillestrøm, Drammen, Lilleharmmer, Molde og Ålesund. Billetter her.

Medvirkende «Vitae Lux» :

Musikk og produsent: Frode Alnæs
Tekst: Ivar Dyrhaug
Solist: Torun Eriksen
Gitarsolist: Frode Alnæs

Korister: Hilde Norbakken, Hildegunn Garnes Reigstad, Åshild Mundal, Karin Okkenhaug, Lewi Bergrud og Martin Wikstøl

Trommer: Thomas Gallatin
Perkusjon: Hildegunn Garnes Reigstad
Bass: Per Elias Drabløs
Piano/orgel: Torjus Vierli
El-gitar: Frode Alnæs

Korarrangement: Hilde Norbakken
Miks: Bjørn Erik Pedersen, Whiteroom Studio
Mastering: George Tanderø
Innspilt i Lia Bedehus, Grimstad