Soloalbumet «Envy The Man» ute!

Foto: Mona Nordøy. Coverdesign: Bjørn Kulseth

Frode Alnæs er klar for release på sitt nye soloalbum “Envy The Man”. Søndag 20. oktober får publikum høre to smakebiter fra albumet under NRK TV-aksjonen. Mandag 21. blir det releasekonsert på Herr Nilsen i Oslo.

– Dette er en nytt visittkort fra meg som soloartist. Etter noen travle år med mange spillejobber og prosjekter, var tiden inne for å skrive noe helt eget igjen, sier Frode.

På albumet Envy The Man har Frode gjort det meste selv; han har skrevet alle låtene, er vokalist, og for første gang produserer også han sitt eget album. Dette er blitt en personlig, vellydende og variert pop-plate, med både stemningfulle ballader og svingende up-tempo låter. 12 spor har fått plass på albumet.

– Det har vært en morsom prosess å spille inn dette albumet; fra den første låt begynte å ta form, til vi lekte oss med låtene i studio. Jeg har gitt mye av meg selv på plata, og forhåpentligvis får lytterne mye tilbake, sier Frode Alnæs.

Envy The Man er spilt inn live i studio i legendariske ”Athletic Sound” i Halden, men Kai Andersen bak spakene. Frode Alnæs ønsket å spille inn på ”gamlemåten” noe han mener gir mer nerve og et rikere lydbilde.

– Jeg har fått med meg noen av Norges beste musikere på dette prosjektet. Vi hadde det fantastisk moro i studio, og det tror jeg høres på plata. Nå gleder jeg meg noe voldsomt til å dele musikken med publikum, sier en glad og spent Frode.

Musikere som er med på albumet:

Frode Alnæs (vokal/gitarer), Rune Arnesen (trommer/perkusjon), Sondre Meisfjord (bass), David Wallumrød (keyboards). Kor: Hilde Norbakken, Tone Heidi Borhaug og Adam Douglas. På enkelte av låtene bidrar også Helge Norbakken (perkusjon) og Linda Kvam er medsolist på en av låtene.

Albumet som utgis av BigBox Music vil i disse dager bli sendt ut i landet, og kan også kjøpes slik: Send SMS ”CD Alnæs” til 2160. CD-en kommer i posten etter noen få dager, og blir belastet med kr. 189,- på mobilregningen.