Om Frode

FRODE ALNÆS regnes som en av Norges beste gitarister og er en av våre mest suksessfulle låtskrivere og artister. I over 40 år har han gledet et stort publikum gjennom sin musikk, spilleglede og sitt smittende humør. Han ser seg sjelden tilbake, og er mer produktiv enn noen gang.

Frode er kjent for sin unike evne til å kommunisere med publikum. Det er aldri kjedelig når han står på scenen. Han er utadvendt og byr alltid på musikalske overraskelser og godt humør.

Frodes musikalske røtter innenfor både jazz og pop, gjør han til en spennende, leken og improviserende musiker. Han legger alltid inn noe nytt i sitt gitarspill og musikalske uttrykk.

Frode Alnæs er kjent som gitarvirtuosen, «sjefen» og opphavsmann til samtlige av låtene til bandet «Dance With A Stranger», som ble en av norsk pophistories store suksesser. Han har gitt ut seks soloplater i eget navn, den siste «Mine venner i nøden» kom i 2023. Hele åtte album har han gitt ut med «Dance With A Stranger», og han har medvirket som låtskriver og gitarist på mer enn 150 album i inn- og utland.

Frode har levert en rekke bestillingsverk til ulike festspill og festivaler. Han er også en etterspurt solist med orkestre, storband, kor, korps og band, både som gitarist og sanger. Han har skrevet både musikaler og opera, og nylig gjestet han 60 kulturhus over hele landet med sin kritikerroste solo konsertforestilling «Min dans med strenger». Han har også sin egen juleturné «Lang desember natt» som hvert år besøker en rekke kulturhus og kirker i desember med utsolgte hus. Frode er også kjent for sine programlederroller på TV og i ulike kultur- og næringslivsarrangement.

Han har også vist et stort engasjement for bevaring av kulturarv. I fødebyen Kristiansund har han bygget opp og restaurert en gammel, verneverdig bydel. Han drev i mange år Dødeladen Café & Kultursted og Tahitibrygga, og han grunnla den årlige Tahitifestivalen.

Frodes lange og eventyrlige musikalske livsreise har gitt ham mye heder og ære, blant annet tre Spellemannspriser.

Se også CV, Biografi og Pressebilder for mer informasjon.