Oslo Jazzfestival – Gjensyn med AHA!!/Extended Noise

De spiller på Nasjonal Jazzscene 16. august. F.v.: Audun Kleive, Frode Haltli, Frode Alnæs og Carl Morten Iversen.

De spiller på Nasjonal Jazzscene 16. august. F.v.: Audun Kleive, Frode Haltli, Frode Alnæs og Carl Morten Iversen. (Foto: Oslo Jazzfestival)

Tirsdag 16. august blir det en sjelden mulighet til å gjenoppleve jazzmusikk mange ikke har hørt på flere tiår. På 1980-tallet var det to norske band som hadde temmelig like navn: A-ha og AHA!! I 1982 ble AHA!! startet, og året etter debuterte de på Moldefestivalen med ny besetning: Erik Balke (saksofoner), Frode Alnæs (gitar) og Audun Kleive (trommer) i tillegg til Carl Morten Iversen og Eivind One Pedersen (pianist/komponist og stifter av bandet). Dagbladet omtalte konserten som “utvilsomt noe av det friskeste som har hendt innen norsk jazz” bidro til å gjøre bandet kjent over natten.  I 1984 fulgte turneer i Norge og innspilling av LP-en “Keep Nose in Front” som også ble nominert til Spellemannsprisen.

Etter hvert ble det, av åpenbare årsaker, klart at bandet måtte få et annet navn.  Særlig etter at det sto to kvartaler med 13-14-åringer i kø utenfor jazzklubben Fasching i Stockholm. Nytt navn ble ”Extended Noise”.  I løpet av 1985 sluttet Frode Alnæs i bandet og Bjørn Klakegg overtok hans plass. Bandet ble oppløst i 1988.

Eivind One Pedersen døde i 2012. Oslo Jazzfestival har tatt initiativ til en slags ”reunion” av bandet i form av kun én konsert for å minnes Eivind One Pedersens musikk. På konserten blir Frode Haltli med på trekkspill.

Tirsdag 16. august står de på scenen på Nasjonal Jazzscene Victoria i Oslo for å gjenskape Eivinds One Pedersens rare og spennende musikk. Les mer og kjøp billetter her.