Ny soloplate «Beste tia mi»

Frode Alnæs kan i år feire 40 år som profesjonell musiker og artist. Og han er mer kreativ og produktiv enn noen sinne. 4. mars kom hans nye soloplate, jubileumsalbumet «Beste tia mi».

Hør albumet her.

– Jeg er alltid i gang, og hodet mitt er fylt med musikk fra morgen til kveld. Jeg er utrolig stolt og takknemlig over å kunne leve godt av musikken i 40 år. Sånt må feires med å gi ut ny musikk på norsk, sier Frode Alnæs.

Grappa Musikkforlag som gir ut albumet skriver: «Beste tia mi» er blitt et inderlig og helhetlig popalbum, fylt med den ene sterke låten etter den andre. Det er variasjon og godt spenn i repertoaret som er både lekent og ledig, der det melankolske møter det håpefulle. Alnæs selv kaller dette en optimistisk plate, som reflekterer livet.

Selv ser han seg sjelden tilbake. Frode blir inspirert av å se fremover og er stadig like ambisiøs og nysgjerrig i dag som da han fikk sin første gitar som 11-åring:

– Jeg blir alltid inspirert av å jobbe med nye folk, på nye steder og i nye settinger. Denne gangen ønsket jeg å stille med blanke ark sånn sett. Vi endte opp med å spille inn albumet et sted jeg aldri hadde vært før; i Sarons dal i Kvinesdal, som er hjembygda til produsent og trommis Thomas Gallatin. Der disponerer han det gamle studioet til selveste Aril Edvardsen. Og med oss i studio fikk vi med et topplag av dyktige musikere fra Agder og Rogaland, de fleste hadde jeg ikke møtt før.

– Jeg er veldig fornøyd med resultatet, og gleder meg til å gi ut 11 helt nye låter med norske tekster av blant andre Ingvar Hovland. Denne gangen kommer musikken ut på både vinyl og CD, og jeg håper folk vil like det de hører, sier Frode.

«Beste tia mi» er Frodes femte soloplate i eget navn.

Fakta «Beste tia mi»:

All musikk skrevet av Frode Alnæs. Produsent: Thomas Gallatin.
Plateselskap: Grappa Musikkforlag AS
Musikalske arrangement: Frode Alnæs og musikerne
Korarr: Hilde Norbakken

Band: Frode Alnæs (gitarer/vokal), Thomas Gallatin (trommer & perk), Torjus Vierli (tangenter) og Thomas Engebretsen (bass).
Korister: Lewi Bergrud, Hilde Norbaken, Åshild Mundal.
Medvirkende på enkelt-låter: Marie Klåpbakken (fele/vokal), Tor Egil Kreken (bass/banjo), Tarjei Nysted (stryk), Johannes Groth (akustisk gitar), Espen Tappel (kompgitar), Øivind Elgenes, Coverks Mannskor.

Albumet er innspilt i Riverside Studio, Kvinesdal. Pålegg er gjort i Lia Bedehus, Grimstad, Whiteroom Studio, Asker og Dryhill Recordings, Oslo.

Miks: Kai Worley
Master: George Tanderø
Coverfoto: Agnete Brun
Coverdesign: Eivind Berre