Ny solo-plate med Frode kommer i 2013

Ny soloplate på gang. F.v. Kai Andersen (Athletic Sound studio), Rune Arnesen, Frode Alnæs, David Wallumrød og Sondre Meisfjord

I september og oktober startet innspillingen av  Frodes nye solo-plate i studioet Athletic Sound i Halden, hos den smått legendariske Kai Andersen.
Frode har fått med seg fantastiske musikere som  Rune Arnesen på trommer & perkusjon, Sondre Meisfjord på bass og David Wallumrød på keyboards. Sammen med Frode vil disse utgjøre kjernemusikerne på plata. Korister er Hilde Norbakken, Tone Heidi Borhaug og Adam Douglas. Bedre kunne det ikke blitt!

Frode har de siste årene laget mye ny musikk, og et utvalg av denne musikken har han nå et sterkt ønske om å utgi. Selv om han er en svært aktiv og etterspurt musiker og artist, er det mange år siden han har gitt ut sin egen musikk. Frode føler nå at han har laget noen av sine fineste melodier på svært lenge.

Denne gangen er det særlig gitaristen og komponisten Frode som trer fram. I tillegg vil han synge – på engelsk.

Med dette ønsker han å gi et livstegn, markere en slags ”ny start” eller ”fortsettelse” på sin musikalske karriere. Som en av landets ledende gitarister, ønsker han å befeste sin personlige musikalske signatur. Han ønsker å vise flere sider av seg selv.

Frode Alnæs befinner seg som artist i en kjent tradisjon; en gitarist som synger sine egne låter (eks. Eric Clapton, David Gilmour, Chris Rea, Frank Zappa, Mark Knopfler, Jimmy Hendrix etc) Som Ron Wood sa til Hendrix da han sa at han ikke likte sin egen stemme: “Oh don’t worry. Your guitar playing takes care of that”!

Frode har etter hvert blitt en habil vokalist som har funnet sitt leie, sin frekvens. Frode har også en lyrisk side som komponist og gitarist, noe han tidligere har vist gjennom melodier som verdenskjente Vitae Lux. På den nye platen vil denne siden av han komme sterkere fram.

Gjennom dette plateprosjektet ønsker Frode å løfte fram gitaristen i seg. Det blir mye vakker og spennende musikk der han også viser sin mer ”poetiske” side. Han ønsker å lage et unikt, og samtidig tilgjengelig produkt, som berører og vekker interesse.