Ny låt på norsk

Frode Alnæs er aktuell med "Hjemvei".

Frode Alnæs er aktuell med ny musikk på norsk.

Frode Alnæs har hatt et aktivt år, og mye ny musikk er på gang. 1. desember slapp han ”Hjemvei”.

– Dette er en låt som betyr mye for meg. Jeg håper den vil kunne leve sitt eget liv og bety mye for mange. ”Hjemvei” handler om å miste noen som har stått en nær. Kanskje låten kan fungere som en trøst? sier Frode Alnæs.

Låten er komponert, arrangert og fremført av Frode Alnæs. Tekst: Ingvar Hovland. Musikere: Frode Alnæs (vokal/gitar), Rune Arnesen (trommer), Kjetil Bjerkestrand (piano/synth), Knerten Kamfjord (kontrabass), Hilde Norbakken (kor/korarr).

En liten takk til Leonard Cohen

– Da jeg i sommer skrev ”Hjemvei” var arbeidstittelen Cohen-låt. Litt fordi den hadde en stemning i seg som ga assosiasjoner til Leonard Cohens musikk. Da låten var ferdig arrangert i høst, leste jeg neste morgen at Leonard Cohen dessverre hadde gått bort. Så på en måte er denne låten en liten takk til han, for alt det flotte han har skapt gjennom et langt liv. Jeg møtte ham aldri, men litt artig er det at han og Dance With A Stranger toppet listene samtidig på nittitallet, og han brukte vårt kor på sine TV-opptredener i Norge.

Bestillingsverk til Bodø Domkor

”Hjemvei” en del av et større bestillingsverk Frode Alnæs har skrevet til Bodø Domkor. Hele verket skal urfremføres i Bodø Domkirke 16. desember 2016. Tekstforfatter er Ingvar Hovland.

“Hjemvei” er spilt inn i Rainbow Studio AS i Oslo. Produsert av Frode Alnæs/Frog Music AS. Musikken finner du blant annet her: Den er ellers bredt tilgjengelig på Spotify, iTunes/Apple Music osv.