Ny juleplate «Lang Desember Natt – Frode Alnæs & Julekoret»

Endelig er Frode Alnæs klar med sin første og etterlengtede juleplate «Lang desember natt – Frode Alnæs & Julekoret». Han har tidligere skrevet to av våre mest kjente juleklassikere «Long December Night» og «Vitae Lux». Disse to er begge med på platen, men i ny drakt. I tillegg kan man fråtse i åtte helt nye julesanger – alle på norsk.

Hør albumet HER

Frode Alnæs er kjent som en låtskriver med sans for den gode melodien. «Lang desember natt» er intet unntak. Dette er blitt en usedvanlig vakker og varm juleplate, og musikken og tekstene fyller oss med alt julen har å by på, på godt og vondt. Her er det mange musikalske høydepunkter, både humor og alvor, lavmælte låter og salmer. Flere av låtene bør være høyaktuelle som potensielle nye juleklassikere vi ikke blir kvitt med det første, skriver Grappa Musikkforlag AS.

Frode Alnæs har skrevet all musikken i tillegg til å være produsent, og har med seg et topplag av sangere og musikere på albumet.

– Jeg er skikkelig stolt av denne juleplata, og det har vært en flott og givende prosess å lage den. Ikke minst takket være Hilde Norbakken og Julekoret, som består av seks av landets beste sangere. Alle korer og skifter på å være solist. Hilde Norbakken står bak alle korarrene, sier Frode Alnæs.

Albumet som utgis av Grappa Musikkforlag er spilt inn i Lia Bedehus i Grimstad, i studioet til musikerparet Hildegunn Garnes Reigstad og Torjus Vierli, som begge er involvert som musikere og teknikere på albumet.

Medvirkende:

Julekoret: Hildegunn Garnes Reigstad, Åshild Mundal, Karin Okkenhaug, Hilde Norbakken, Lewi Bergrud og Pål Rake. I tillegg er Torun Eriksen vokalist på «Vitae Lux». Martin Wikstøl er med og korer på enkelte låter.

Band: Frode Alnæs (gitarer/vokal), Torjus Vierli (tangenter), Thomas Gallatin (trommer), Per Elias Drabløs (bass), Hildegunn Garnes Reigstad (perkusjon).

Miks: Bjørn Erik Pedersen, Whiteroom Studio. Mastering: George Tanderø
Cover: «Vinternatt» av Ørnulf Opdahl. Coverdesign: Eivind Berre.

Plateselskap: Grappe Musikkforlag AS