Ny instrumentalplate fra Frode Alnæs

Coverfoto viser Frode Alnæs som liten gutt på Kanestrøm. (Coverdesign Tom Aanensen)

Coverfoto viser Frode Alnæs som liten gutt på Kanestrøm. (Coverdesign Tom Aanensen)

Frode Alnæs er nå klar med sin første instrumentalplate i eget navn. ”Kanestrøm” slippes 3. mars med releasekonsert på Victoria – Nasjonal Jazzscene i Oslo. Albumet har en tydelig signatur fra Frode som gitarist og komponist, og har vært etterspurt i mange år. Albumet utgis av Øra Fonogram, og er deres utgivelse nr. 100!

”Kanestrøm” er en vakker plate, der Frode Alnæs har hentet impulser fra flere sjangre. Musikken er både lyrisk, vakker, pulserende og kontrastfylt. Den er fylt av stemninger inspirert av skiftninger i sinn og natur, og gjenspeiler Frodes unike musikalitet og allsidighet. Hør «Sølv» en liten smakebit og stemning fra albumet her.

”Kanestrøm” er i hovedsak komponert på Frodes landsted på Nordmøre – et sted han hele livet har hatt som et mentalt fristed. – For meg handler slike steder om noe universelt. Vi trenger alle et sted hvor man kan trekke seg tilbake og finne ro. Det være seg en benk, en bergknaus, et vann – ja hvor som helst. Slike steder gir rom for ettertanke, undring og inspirasjon. For meg er Kanestrøm et sted hvor jeg finner trygghet og lever tett på naturen. Naturen har alltid inspirert meg, der føler jeg meg hel. Naturen er i evig forandring, men representerer samtidig kontinuitet og skiftninger. Akkurat som livet. Jeg tror dette kan høres i musikken, sier Frode.

”Kanestrøm” er blitt et svært personlig album, og som Frode gleder seg veldig til å presentere for publikum i inn- og utland: – Jeg har jobbet med mange slike prosjekter tidligere, men faktisk har jeg aldri gitt ut et slikt instrumental-album i eget navn. Dette til tross for at jazz og improvisasjon i alle år har vært en viktig del av meg som musiker, sier Frode Alnæs.

Han har med seg et stjernelag av musikere på albumet: Per Mathisen (bass), Rune Arnesen (trommer), Helge Norbakken (perkusjon), Olga Konkova (piano), Kjetil Bjerkestrand (keyboards og programmering), Trygve Brøske (orgel) samt en strykekvartett fra TrondheimSolistene. Sondre Meisfjord (bass) og David Wallumrød (keyboards) bidrar dessuten på en låt.

Les også NTB-intervju med Frode på NRK.

Musikken finner du her:
Platekompaniet | Spotify | WimpiTunes  | cdon.eu