NRK Postkort 2012 – konsert med KORK

Fotografer, artister og programledere samlet etter konserten på Rica Hell. (Foto: Erlend Lånke Solbu / NRK)

Frode Alnæs spilte for første gang sin NRK Postkort-låt «Take A Longer Way Home». (Foto: Erlend Lånke Solbu / NRK)

NRK arrangerte konsert med Postkort-artister og Kringkastingsorkestret på Rica Hell i Stjørdal 20. november. Programledere var Haddy N’jie og NRK Norgesglassets Pål Plassen. Konserten blir sendt på tv nyttårsaften.

”At norske hverdagsbilder kan bli god musikk er det neppe lenger tvil om”, skrev Adresseavisen etter konserten.

13 norske artister og låtskrivere er blitt invitert til å lage nye låter og tekster som speiler året 2012, inspirert av bilder og historier fra publikum. Nesten 400 bilder er blitt sendt inn.

Frode Alnæs valgte ut et bilde av Randi Skaug som padlet norskekysten i sommer. – For meg handler bildet om naturens ro, en beroligende horisont og det å ta tiden og øyeblikket tilbake, sier Frode. Låten fikk tittelen ”Take A Longer Way Home”  og teksten er skrevet av Hågen Rørmark.

Postkort 2012 – Sangen om Norge, er et samarbeidsprosjekt mellom NRK og NOPA (Norsk forening for komponister og tekstforfattere) i anledning NOPAs 75-årsjubileum i år.

Disse var med: Jan Eggum, Narum, Samsaya, Stian Fjelldal, Elvira Nikolaisen, Frode Alnæs, Jonas Fjeld, Staut, Rasmus Rohde, D.D.E., Kråkesølv, Silje Nergaard og Frida Amundsen