Musikktur til New Orleans

 

Foto: Mona Nordøy

New Orleans er målet når Frode Alnæs i november blir med Fotefar temareiser til USA. Frode skal ha minikonserter under veis, og snakke litt om musikken som kjennetegner byen.

– Jeg gleder meg veldig til denne turen, og til endelig å få oppleve New Orleans’ fascinerende musikkliv og blandingen av franske, afrikanske og amerikanske rytmer på nært hold, sier Frode som siden han studerte ved jazzlinja på NTNU i Trondheim har hatt et sterkt forhold til denne musikken.

Turen går 4.-11. november og i programmet til Fotefar temareiser kan man ellers lese: Det er i området rundt New Orleans man sier at jazzen oppstod, og vi kan fremdeles finne fantastisk jazz- og bluesmusikk på Bourbon Street og i French Quarter. Den beste musikken hører en i dag likevel på mindre kjente steder utenfor turiststripene. Denne reisen viser vei til disse intime klubbene og musikkbarene som bare de lokale vet om. Og det blir konserter på legendariske Preservation Hall, på Palm Court Cafe og i de mange klubbene på Frenchmen Street.