Maijazz jubilerer med unik konsert

Maijazz fyller 30 år med Frode Alnæs på plakaten – bokstavelig talt.

Maijazz 2018 Jubileums Orkesteret  – Arild Andersen, Frode Alnæs, Thomas Strønen & Tommy Smith – Together again for the first time!

Denne unike kvartetten stod på scenen under den første Maijazz festivalen i Stavanger for 30 år siden. Den gang var de tre unge fremadstormende musikere med den mer erfarne Arild Andersen som kapellmester. I dag 30 år senere er de alle betydningsfulle utøvere på den internasjonale jazzscenen. De turnerer og har hele verden som arbeidsplass. Kvartetten trenger ikke særlig nærmere presentasjon, men Arild Andersen i en alder av 70 år er stadig å finne på jazzscener i Norge og verden. Frode Alnæs har jobbet tett med Arild Andersen i mange år, blant annet i Masqualero og den sagnomsuste trioen med Arild , Frode og Alphonse Mouzon på trommer (Weather Report). Seinere ble det stor suksess med «Dance with a Stranger» og soloprosjekter for Frode. Audun Kleive har satt sitt preg som trommeslager på flere prosjekter – Jøkleba og hans lange samarbeid med Terje Rypdal. Sist Audun var på Maijazz var med Extended Noise i 2017 sammen med blant annet Frode Alnæs. Skotten Tommy Smith er en av Storbrittania fineste saksofonister. Sist gang Tommy Smith var i Stavanger var sammen med nettopp Arild Andersen.

Nå har Maijazz samlet denne kvartetten 30 år senere for en ”reunion”. Det har dessverre blitt ett sykdoms forfall, så Thomas Strønen erstatter Audun Kleive på trommer.

Arild Andersen Bass , Frode Alnæs gitar , Thomas Strønen trommer og Tommy Smith saksofon

Søndag 06.mai kl.21:00 – Folken