forside

Frode Alnæs aktuell med ny singel på norsk. (Foto: Mona Nordøy/ coverdesign: Eivind Berre)

Frode Alnæs er ute med ny låt. 1. mai slapp han «Du» som er første singel fra hans kommende soloalbum på norsk. Selve albumet kommer i 2021.

– «Du» er en slags trøstevise eller kjærlighetsvise. Jeg skrev låten i fjor da kona mi Kristin og jeg var igjennom en litt tøff periode med sykdom. Den handler om det å ha en som bryr seg og som ser deg når livet butter imot. Det kan være kjæresten din, en venn eller nabo.

Det føltes viktig og riktig å gi ut denne låten nå, for det er i vanskelige tider vi trenger hverandre. Og «Du» handler om det, sier Alnæs.

– Alle har kastet seg rundt for å bidra til å ferdigstille låten, til tross for at vi ikke kunne møtes fysisk i disse corona-tider. Og alle har levert nydelige bidrag. Så her er det blitt jobbet i diverse studioer rundt omkring i landet, som en dugnad i dugnadstida, sier Alnæs. Her kan du høre låten på Spotify.

Medvirkende «Du»:
Frode Alnæs – vokal / gitarer
Thomas Gallatin – trommer
Torjus Vierli – keyboards
Thomas Engebretsen – bass
Tarjei Nysted – fiolin/stryk
Hilde Norbakken – kor

Produsent: Thomas Gallatin
Frode Alnæs (melodi) og Kristin Dæhlie (tekst).

Miks – Kai Worley
Master – George Tanderø

Foto: Harald Nordbakken/ Haugesunds Avis

26. november var det 20-års minnemarkering for «Sleipner» forliset hvor 16 mennesker omkom. Markeringen fant sted ved Ryvarden fyr i Sveio, og til stede var pårørende, medlemmer av Støtteforeningen for de overlevende og etterlatte og andre som ville ta del i markeringen. Frode Alnæs var invitert for å bidra musikalsk.

– Det var en sterk opplevelse. Jeg har selv vokst opp ved kysten, og det var en stor ære å få lov til å bidra på denne spesielle markeringen, sier Frode Alnæs som fremførte to av sine egne låter «Only Love» og «Vitae Lux». Sistnevnte er en melodi som spilles mye under minnemarkeringer, ikke minst etter terrorangrepene 22. juli 2011.

 

Frode Alnæs i studio med f.v.: Torjus Vierli (keyboards), Thomas Engebretsen (bass), Thomas Gallatin (trommer). (Foto: Tor Magne Gausdal/ Avisen Agder)

Frode Alnæs har gått i studio igjen, og jobber for tiden med en ny soloplate med norske tekster. Albumet kommer ut i løpet av 2020.

Musikken spilles inn i Sarons Dal i Kvinesdal. – Dette er et ukjent område for meg, og det er befriende å spille inn ny musikk med en følelse av «blanke ark», i hvert fall rent geografisk. Jeg har også fått med meg en fantastisk gjeng med musikere hjemmehørende i Agder og Rogaland, og de fleste av dem har jeg ikke jobbet med før. Så dette er utrolig moro, forteller Frode.

– Vi havnet i Kvinesdal på grunn av trommeslager Thomas Gallatin, som var med på min soloforestilling «Min dans med strenger». Jeg elsker trommespillet hans, og Thomas er også en svært dyktig tekniker og produsent. Da han flyttet hjem til Kvinesdal med familien i fjor, fikk han samtidig tilbud om å disponere et fantastisk flott studio i nærheten. Så sånn havnet vi midt i sagnomsuste Sarons dal, forteller Frode som gleder seg til å få ferdig albumet i løpet av våren 2020.

 

 

Forsiden av konsertprogrammet.

Ketil Bjørnstad markerte 11. august sitt 50 års jubileum som artist med stor konsert i Den Norske Opera og Ballett – og to utsolgte hus. Dette var også åpningskonserten under årets Oslo Jazzfestival, som fanget hovedlinjene i Bjørnstads utrolige karriere. Med seg på scenen hadde han gode musiker- og artistvenner som han har jobbet med tidligere; Frode Alnæs (gitar), Svante Henryson (cello), Rune Arnesen (trommer), Audun Erlien (bass) samt Lill Lindfors, Ole Paus, Anneli Drecker og Kristin Asbjørnsen.

– Denne jubileumskonserten var en flott og velfortjent hyllest til Ketil Bjørnstad. Han er en fantastisk mann og kunstner, og det var en ære å få være en del av dette, sier Frode Alnæs som spiller gitar på flere av Bjørnstads soloplater.

NRK Hovedscenen filmet hele konserten fra Operaen i Oslo, og kan ses ved å klikke på denne linken.

 

DWAS er på veien igjen. Her fra årets første sommerkonsert under «Gitarer ved fjorden» i Drøbak i juni.

«Dance With A Stranger» gjør noen jobber også sommeren 2019. Dette evigunge og unike bandet, som feirer 35 års jubileum i år, kommer i en frisk og vitalisert utgave rundt om på festivaler denne sommeren. Her kan du oppleve dette fantastiske livebandet:

  1. juni Drøbak
  2. juni Ulsteinvik
  3. juni Lukket arrangement
  4. juni Lillesand, Lillesandsda’ene
  5. juni Kristiansund, Tahitifestivalen
  6. juli Refvik, Strandfestivalen
  7. juli Svanøy Hovedgård
  8. august Mandal, Skalldyrfestivalen
  9. august Hitra, Knarren Brygge