forside

Frode Alnæs er glad for å ha med Aasmund Nordstoga på årets juleturné. (Foto: Kristin Dæhlie)

I desember er Frode Alnæs tilbake med sin populære juleturné «Lang Desember Natt», og i år har han invitert med seg visesanger Aasmund Nordstoga som musikalsk gjest og makker.

Når gitaristen og artisten fra Nordmørskysten møter folkemusikeren og gårdbrukeren fra Vinje i Telemark skapes musikalsk julemagi. Det er to sjarmerende og folkekjære artister med god kjemi og stor respekt for hverandre som nå legger ut på turné sammen. Turnéliste & billetter her.

Konsertene byr på mange musikalske høydepunkter både fra Frode og Aasmunds egne juleplater, i tillegg til gamle og nye sangskatter som hører julen til.

Frode Alnæs og Aasmund Nordstoga er begge kjent for sin unike formidlingsevne, både musikalsk og verbalt. Og selvfølgelig vil de også by på både muntre og gode historier, der gamle juletradisjoner møter vår tid.

Velkommen til en lun og stemningsfull førjulskveld fylt med vakker musikk, høytid, glimt i øyet og god julestemning!

Besetning:
Frode Alnæs – gitarer & vokal
Aasmund Nordstoga – vokal
Hilde Norbakken – tangenter & vokal
Sondre Meisfjord – bass & vokal
Einar Ytrelid – lyd

https://www.youtube.com/watch?v=9EpY8-VP3eI

En liten hilsen fra et liv i fornuftens grenseland. Her er små klipp fra lokal-tv for mange år siden. Jeg var en falsk utgave av NRKs populære meteorolog og værvarsler Vidar Theisen, mitt store idol. Dette er redigerte introer til værmeldingen på TV Nordvest.  Takk til Svein Junge som i sin tid filmet dette og har satt sammen disse snuttene.

Tidligere medprogramledere hyllet Katrine Moholt på «Allsang på Grensen»: Tore Petterson, Tom Mathiesen, Frode Alnæs, Jan Thomas, Einar Nilsson, Tor Endresen, Samuel Massie, Stian Thorbjørnsen. Foto: Thomas Andersen / TV 2

Da tidenes aller siste «Allsang på Grensen» vist på TV2 4. august, var Frode Alnæs og et knippe tidligere medprogramledere invitert tilbake for å gi Katrine Moholt en velfortjent musikalsk hyllest. 16 års innsats og 110 innspillinger av «Allsang på Grensen» på Fredriksten Festning i Halden står det respekt av. Tidenes siste program ble rundet av med hele 7500 publikummere og avsluttet med bravur og publikumsrekord.

Frode Alnæs feirer 40 år på veien i 2022 (Foto: Mona Nordøy)

I 2022 har Frode Alnæs 40 års jubileum som profesjonell musiker og komponist. Dette skal markeres på årets MaiJazz i Stavanger. 7. mai åpner han festivalen med musikk fra et langt liv sammen med et knippe håndplukkete toppmusikere. Dette blir en musikalsk reise av de sjeldne.

Frode Alnæs er kjent for å ha en unik evne til å kommunisere med publikum. Hans musikalske røtter innenfor både jazz og pop, gjør han til en spennende og improviserende musiker. Og det blir det i fullt monn på årets åpningskonsert. Her vil publikum få servert musikk som har betydd mye for Frode opp gjennom årene. Først og fremst fra eget repertoar, blant annet fra hans instrumentalalbum «Kanestrøm», men det vil også bli smakebiter fra andre prosjekter.

Han tilhørte det aller første kullet som kom inn på den legendariske jazzlinja i Trondheim. Da han ble uteksaminert i 1982 ble han raskt fanget opp som et unikt talent av etablerte musikermiljøer i Oslo. Siden den gang har han levd godt av musikken, og livet hans har vært et kreativt hjul av musikalsk viktige prosjekter.

Frode har selv uttalt; «Jazz er, i motsetning av hva mange tenker, en sjanger hvor du kan tillate deg nesten hva som helst. Det er mange gitarister som har oppdaget den friheten i jazz, inkludert ham selv». Det passer hans musikalsk allsidige «lynne». Frode har aldri ønsket å være en sjangermusiker.

Frode Alnæs har den unike evnen til alltid å tilføre en låt noe nytt. Han er kjent for å aldri spille samme låt eller gitarsolo likt to ganger. Han legger alltid inn noe nytt og spennende i sitt gitarspill og musikalske uttrykk.

– Som gitarist er jeg nok mer jazzmusiker enn pop eller rockegitarist. Det er noe med friheten og det å ha sin egen greie hvor jeg kan gå på jobb og spille det jeg vil. Min sterkeste side er nok kombinasjonen av lytting, musikalitet og improvisering, og jeg passer stort sett inn over alt der jeg kan bruke min forståelse av musikk, sier 40 års jubilanten som synes det er en stor ære å bli spurt om å åpne MaiJazz.

Det hører med til historien at han også spilte den aller første åpningskonserten til MaiJazz noensinne, for 34 år siden.

Besetning:
Frode Alnæs – gitarer & vokal, Jørn Øien – keyboards, Audun Erlien – bass, Rune Arnesen – trommer

Stavangeren lørdag 7. mai kl.18:00. Billetter.