forside

Frode har nå spilt inn tre plater som kommer som perler på en snor. (Foto: Mona Nordøy)

2020 ble året da det meste stoppet opp. Men Frode Alnæs har brukt tiden godt. Han har skrevet mye ny musikk, vært i studio og om ikke lenge er han klar med hele tre nye plater. Tre svært ulike album.

I 2022 kan han feire 40 års jubileum som profesjonell musiker og artist. Og dette feires med en ny pop soloplate med norske tekster, samt et instrumentalalbum med kun Frode og gitarene.

I 2021 er Frode aktuell med ny juleplate, med for det meste nyskrevet musikk.

– Jeg gleder meg vilt til å gi ut ny musikk igjen, og det har vært en sann glede å jobbe med disse tre plateprosjektene. Vi får håpe at ting normaliseres om ikke så lenge, slik at vi får muligheten til å legge ut på landeveien og spille live konserter igjen, sier Frode.

Frode Alnæs aktuell med ny singel på norsk. (Foto: Mona Nordøy/ coverdesign: Eivind Berre)

Frode Alnæs er ute med ny låt. 1. mai slapp han «Du» som er første singel fra hans kommende soloalbum på norsk. Selve albumet kommer i 2021.

– «Du» er en slags trøstevise eller kjærlighetsvise. Jeg skrev låten i fjor da kona mi Kristin og jeg var igjennom en litt tøff periode med sykdom. Den handler om det å ha en som bryr seg og som ser deg når livet butter imot. Det kan være kjæresten din, en venn eller nabo. Det er i vanskelige tider vi trenger hverandre. Og «Du» handler om det, sier Alnæs som er stolt av at låten er blitt en av de mest spilte på NRK Møre og Romsdal.

– Alle har kastet seg rundt for å bidra til å ferdigstille låten, til tross for at vi ikke kunne møtes fysisk i disse corona-tider. Og alle har levert nydelige bidrag. Så her er det blitt jobbet i diverse studioer rundt omkring i landet, som en dugnad i dugnadstida, sier Alnæs. Her kan du høre låten på Spotify.

Medvirkende «Du»:
Frode Alnæs – vokal / gitarer
Thomas Gallatin – trommer
Torjus Vierli – keyboards
Thomas Engebretsen – bass
Tarjei Nysted – fiolin/stryk
Hilde Norbakken – kor

Produsent: Thomas Gallatin
Frode Alnæs (melodi) og Kristin Dæhlie (tekst).

Miks – Kai Worley
Master – George Tanderø

Foran f.v.: Jie Zhang, Frida Fredrikke Waaler Wærvågen, Arve Tellefsen, Ellen Andrea Wang. Bak f.v.: Håkon Kornstad, Kjetil Bjerkestrand, Rune Arnesen og Frode Alnæs.

I 2020 er det 250-års jubileum for Ludwig van Beethovens fødsel, og da vil dette stjernelaget av musikere og sangere lage en musikalsk hyllest til denne store komponisten.

Det blir spilt noen av Beethovens mest kjente (kanskje også ukjente) verker både i originalversjoner og i improvisert og nyarrangert form. Kanskje både til og fra Elise, og av måneskinn vil det muligens denne gangen gro noe spennende.

Det er mye glitrende materiale å ta tak i, Beethovens 5. symfoni er et av verdens aller mest kjente musikkstykker; Beethoven komponerer et tema, og etter bare 4 toner kjenner hele vår sivilisasjon igjen musikken. Det er genialt!

Dette er en ærbødig hyllest til Ludwig van Beethoven.

Medvirkende:

Jie Zhang – klaver
Frida Fredrikke Waaler Wærvågen – cello
Ellen Andrea Wang – kontrabass og vokal
Håkon Kornstad – saksofon og vokal
Frode Alnæs – gitar
Torstein Lofthus – perkusjon
Kjetil Bjerkestrand – synthesizer
Arve Tellefsen – fiolin

Konsertene spilles i Kammermusikk Stavern, Molde Jazzfestival, Oslo Kammermusikkfestival, Festspillene i Kristiansund og Olavshallen i Trondheim i 2020. Det blir også konsert 7. oktober 2021 i Ibsenhuset, Skien.

Foto: Harald Nordbakken/ Haugesunds Avis

26. november var det 20-års minnemarkering for «Sleipner» forliset hvor 16 mennesker omkom. Markeringen fant sted ved Ryvarden fyr i Sveio, og til stede var pårørende, medlemmer av Støtteforeningen for de overlevende og etterlatte og andre som ville ta del i markeringen. Frode Alnæs var invitert for å bidra musikalsk.

– Det var en sterk opplevelse. Jeg har selv vokst opp ved kysten, og det var en stor ære å få lov til å bidra på denne spesielle markeringen, sier Frode Alnæs som fremførte to av sine egne låter «Only Love» og «Vitae Lux». Sistnevnte er en melodi som spilles mye under minnemarkeringer, ikke minst etter terrorangrepene 22. juli 2011.

 

Frode Alnæs i studio med f.v.: Torjus Vierli (keyboards), Thomas Engebretsen (bass), Thomas Gallatin (trommer). (Foto: Tor Magne Gausdal/ Avisen Agder)

Frode Alnæs har gått i studio igjen, og jobber for tiden med en ny soloplate med norske tekster. Albumet kommer ut i løpet av 2021.

Musikken spilles inn i Sarons Dal i Kvinesdal. – Dette er et ukjent område for meg, og det er befriende å spille inn ny musikk med en følelse av «blanke ark», i hvert fall rent geografisk. Jeg har også fått med meg en fantastisk gjeng med musikere hjemmehørende i Agder og Rogaland, og de fleste av dem har jeg ikke jobbet med før. Så dette er utrolig moro, forteller Frode.

– Vi havnet i Kvinesdal på grunn av trommeslager Thomas Gallatin, som var med på min soloforestilling «Min dans med strenger». Jeg elsker trommespillet hans, og Thomas er også en svært dyktig tekniker og produsent. Da han flyttet hjem til Kvinesdal med familien i fjor, fikk han samtidig tilbud om å disponere et fantastisk flott studio i nærheten. Så sånn havnet vi midt i sagnomsuste Sarons dal, forteller Frode som gleder seg til å få ferdig albumet i løpet av 2021.