forside

Vi beklager at vi ikke fikk fullført årets juleturné. God jul fra oss alle. F.v.: Paul Anders Huseby, Guro von Germeten, Frode Alnæs, Torun Eriksen (foran), Hilde Norbakken, Karin Okkenhaug, Hermund Nygård, Kristin Dæhlie, Dag Stephen Solberg.

Kjære alle sammen, det er med tungt hjerte vi må avlyse alle gjenstående konserter på årets juleturné. Dette gjelder konsertene i Drammens Teater, Maihaugsalen, Molde domkirke og Ålesund kirke. Bakgrunnen for dette er de nye restriksjonene som kom f.o.m. 15. desember som et resultat av Covid -19, og den høye smittefaren som råder.

Alle billettkjøpere vil få SMS om at kjøpte billetter vil bli refundert av enten kulturhuset eller Ticketmaster i løpet av de neste 90 dager, med fradrag av billettavgift.

Vi beklager virkelig at det skulle komme restriksjoner som påvirker konsertene våre nå når samfunnet endelig hadde begynt å åpne opp igjen.

Vi er stolte og glade for at vi rakk å gjennomføre seks konserter før vi måtte stenge ned. Vi sitter igjen med mange flotte musikalske møter med publikum, så tusen takk til alle som møtte opp. Og tusen takk til alle som kjøpte billetter men som nå dessverre ikke får komme på konsertene våre.

Tusen takk for tålmodigheten, håper vi sees på neste konsert!
En riktig god jul ønskes deg og dine!

Mvh Skyskraper Artist, arrangør av «Lang desember natt» 2021.

Endelig er Frode Alnæs klar med sin første og etterlengtede juleplate «Lang desember natt – Frode Alnæs & Julekoret». Han har tidligere skrevet to av våre mest kjente juleklassikere «Long December Night» og «Vitae Lux». Disse to er begge med på platen, men i ny drakt. I tillegg kan man fråtse i åtte helt nye julesanger – alle på norsk.

Hør albumet HER

Frode Alnæs er kjent som en låtskriver med sans for den gode melodien. «Lang desember natt» er intet unntak. Dette er blitt en usedvanlig vakker og varm juleplate, og musikken og tekstene fyller oss med alt julen har å by på, på godt og vondt. Her er det mange musikalske høydepunkter, både humor og alvor, lavmælte låter og salmer. Flere av låtene bør være høyaktuelle som potensielle nye juleklassikere vi ikke blir kvitt med det første, skriver Grappa Musikkforlag AS.

Frode Alnæs har skrevet all musikken i tillegg til å være produsent, og har med seg et topplag av sangere og musikere på albumet.

– Jeg er skikkelig stolt av denne juleplata, og det har vært en flott og givende prosess å lage den. Ikke minst takket være Hilde Norbakken og Julekoret, som består av seks av landets beste sangere. Alle korer og skifter på å være solist. Hilde Norbakken står bak alle korarrene, sier Frode Alnæs.

Albumet som utgis av Grappa Musikkforlag er spilt inn i Lia Bedehus i Grimstad, i studioet til musikerparet Hildegunn Garnes Reigstad og Torjus Vierli, som begge er involvert som musikere og teknikere på albumet.

Medvirkende:

Julekoret: Hildegunn Garnes Reigstad, Åshild Mundal, Karin Okkenhaug, Hilde Norbakken, Lewi Bergrud og Pål Rake. I tillegg er Torun Eriksen vokalist på «Vitae Lux». Martin Wikstøl er med og korer på enkelte låter.

Band: Frode Alnæs (gitarer/vokal), Torjus Vierli (tangenter), Thomas Gallatin (trommer), Per Elias Drabløs (bass), Hildegunn Garnes Reigstad (perkusjon).

Miks: Bjørn Erik Pedersen, Whiteroom Studio. Mastering: George Tanderø
Cover: «Vinternatt» av Ørnulf Opdahl. Coverdesign: Eivind Berre.

Plateselskap: Grappe Musikkforlag AS

Frodes egen versjon av «Vitae Lux» er ute, med Torun Eriksen på vokal. (Foto: Mona Nordøy/ coverdesign: Eivind Berre)

Snart er Frode Alnæs klar med sin første og etterlengtede juleplate «Lang desember natt – Frode Alnæs & Julekoret» på Grappa Musikkforlag. Men først ut er singelen «Vitae Lux» – i ny drakt. Frode er også Årets juleartist for Frelsesarmeen med denne låten.

Hør låta HER

– «Vitae Lux» er min kanskje mest kjente låt. Den ble laget allerede da jeg var 17-18 år, og siden har den levd sitt eget liv gjennom andre artister. Jeg ønsket å spille inn min egen versjon av den, og nå kommer den endelig. Med fantastiske Torun Eriksen på vokal og med Julekoret. Og det er en stor ære at «Vitae Lux» er blitt valgt ut av Frelsesarmeen som årets julelåt, sier Frode.

– Vi er veldig stolte av at Frode ville tilegne «Vitae Lux» til Frelsesarmeen for å sette fokus på vår Juleaksjon og som et bidrag til vår Julegryte-innsamling. Det har stor betydning i vårt arbeid å ha gode samarbeidspartnere, og denne låta er med å bringe håp til de som trenger det i en vanskelig tid, sier Richard Aune i Frelsesarmeen. Les mer her.

«Vitae Lux» og utvalgte melodier fra det kommende julealbumet vil publikum få høre på årets juleturné «Lang desember natt – Frode Alnæs & Julekoret» i desember til 10 steder i landet: Haugesund, Kristiansund, Tønsberg, Førde, Måløy, Lillestrøm, Drammen, Lilleharmmer, Molde og Ålesund. Billetter her.

Medvirkende «Vitae Lux» :

Musikk og produsent: Frode Alnæs
Tekst: Ivar Dyrhaug
Solist: Torun Eriksen
Gitarsolist: Frode Alnæs

Korister: Hilde Norbakken, Hildegunn Garnes Reigstad, Åshild Mundal, Karin Okkenhaug, Lewi Bergrud og Martin Wikstøl

Trommer: Thomas Gallatin
Perkusjon: Hildegunn Garnes Reigstad
Bass: Per Elias Drabløs
Piano/orgel: Torjus Vierli
El-gitar: Frode Alnæs

Korarrangement: Hilde Norbakken
Miks: Bjørn Erik Pedersen, Whiteroom Studio
Mastering: George Tanderø
Innspilt i Lia Bedehus, Grimstad

Ny høstsingel fra Frode Alnæs. Foto: Agnete Brun

En liten trøst, når det er høst. Sommeren er over – det går mot mørkere tider. Frode Alnæs er klar med ny singel som rett og slett er en liten trøst å ta med seg inn i tiden som kommer. «Trøstevise» er ute i dag og er en del av hans kommende album «Beste tia mi».

Hør låtaHER

– «Nei da, jeg elsker høsten. Både lufta og hodet blir klarere, og alt faller mer til ro. Hippokrates sa: Å gjøre ingenting er også en god medisin. Det er vel kanskje noe i det» – Frode Alnæs.

Men for noen er høsten en vanskeligere tid. Denne låta er en støttende hånd på skulderen og handler om at man er god nok akkurat som man er.

– «Vi trenger å ta det litt mer med ro innimellom i denne verden. Alle føler seg liten av og til. Men pust ut, slapp av, det meste ordner seg. Vi må ikke sette så store krav til oss selv hele tiden» – Frode Alnæs.

Elgitar, akustisk gitar og vokal: Frode Alnæs
Tangenter: Torjus Vierli
Bass: Tor Egil Kreken
Trommer og perk: Thomas Gallatin
Stryk: Tarjei Nysted
Korister: Hilde Norbakken, Åshild Mundal, Lewi Bergrud

Produsent: Thomas Gallatin
Frode Alnæs (melodi) og Kristin Dæhlie/Ingvar Hovland (tekst).
Miks – Kai Worley
Master – George Tanderø
Utgiver: Grappa Musikkforlag AS

Frode Alnæs & Julekoret er klar for julekonserter i desember. (Plakatfoto: Mona Nordøy. Plakatesign: Eivind Berre)

NB! Konsertene i Drammen, Lillehammer, Molde og Ålesund er dessverre avlyst på grunn av den pågående pandemien.

Endelig er Frode Alnæs klar med egen juleturné! I desember ønskes publikum på 10 steder i landet velkommen til stemningsfulle konserter fylt med julestemning, vakker musikk og godt humør:

1. desember – Haugesund, Festiviteten Haugesund Konserthus. Billetter.
3. desember – Kristiansund, Braatthallen. Billetter.
8. desember – Tønsberg Domkirke. Billetter.
10. desember – Førde, Førdehuset. Billetter.
11. desember – Måløy, Nordfjordhallen. Billetter.
12. desember – Lillestrøm kultursenter. Billetter.
15. desember – Drammens teater. Billetter.
16. desember – Lillehammer, Maihaugsalen. Billetter.
20. desember – Molde Domkirke. Billetter.
21. desember – Ålesund Kirke. Billetter.

Frode har med seg fem unike sangere og musikere på turneen. Her blir det vakker sang med fantastiske stemmer, og mange store musikalske øyeblikk.

Det blir både kjente og kjære julesanger og noen nye julelåter fra Frodes rykende ferske juleplate «Lang desember natt – Frode Alnæs & Julekoret» som også inkluderer to av hans mest kjente julesanger «Vitae Lux» og en norsk versjon av «Long December Night».

– Vi ønsker å gi folk et pusterom i førjulsstria. Folk skal kose seg og komme i skikkelig god julestemning sammen med oss, sier Frode Alnæs.

Frode Alnæs – vokal, gitarer, bass
Hilde Norbakken – vokal, tangenter
Torun Eriksen – vokal
Guro von Germeten – vokal, trekkspill
Karin Okkenhaug – vokal, diverse instrumenter
Hermund Nygård – vokal, trommer/perkusjon, diverse instrumenter