Dance With A Stranger sin musikk er blitt teater

Teatret Vårt i Molde har satt opp forestillingen «Danse med skjebnen», og musikken til Dance With A Stranger er ryggraden i dette musikkteaterstykket. Historien er bygget rundt låtene til bandet og Hanne Tømta har regi.

Med sine folkekjære hits og tre spellemannpriser, er Dance With A Stranger en del av nordmørsk og norsk musikkhistorie. I «Danse med skjebnen» er låtene er oversatt til norsk og gjendiktet til dialekt av Eli Stålhand, og Vidar Kvalshaug har skrevet en ny fortelling. Musikken er bearbeidet av Rune Tylden og Simon Revholdt.

– Det er en stor ære at Teatret Vårt lager teater av musikken vår, vi er stolte og beæret. Som opphavsmann føles det deilig å gi fra seg musikken med frie tøyler, og det er spennende med helt nye tekster på norsk, sier Frode Alnæs.

Forestillingen har høstet svært gode kritikker, og teatersjef Kristian Lykkeslet Strømskag ved Teatret Vårt i Molde skriver blant annet:

– Vi er beæret og stolte over å ha fått tillatelse til å jobbe med Dance With a Strangers fantastiske musikalske univers. Bandet har raust latt oss plukke fritt fra katalogen, og lage våre versjoner av låtene. Vi håper at dere kjenner mye igjen, og at vi samtidig kan overraske med nye arrangement og tolkninger, skriver teatersjef Kristian Lykkeslet Strømskag.

Les mer om forestillingen her.