Breaking Beethoven

Foran f.v.: Jie Zhang, Frida Fredrikke Waaler Wærvågen, Arve Tellefsen, Ellen Andrea Wang. Bak f.v.: Håkon Kornstad, Kjetil Bjerkestrand, Rune Arnesen og Frode Alnæs.

I 2020 er det 250-års jubileum for Ludwig van Beethovens fødsel, og da vil dette stjernelaget av musikere og sangere lage en musikalsk hyllest til denne store komponisten.

Det blir spilt noen av Beethovens mest kjente (kanskje også ukjente) verker både i originalversjoner og i improvisert og nyarrangert form. Kanskje både til og fra Elise, og av måneskinn vil det muligens denne gangen gro noe spennende.

Det er mye glitrende materiale å ta tak i, Beethovens 5. symfoni er et av verdens aller mest kjente musikkstykker; Beethoven komponerer et tema, og etter bare 4 toner kjenner hele vår sivilisasjon igjen musikken. Det er genialt!

Dette er en ærbødig hyllest til Ludwig van Beethoven.

Medvirkende:

Jie Zhang – klaver
Frida Fredrikke Waaler Wærvågen – cello
Ellen Andrea Wang – kontrabass og vokal
Håkon Kornstad – saksofon og vokal
Frode Alnæs – gitar
Torstein Lofthus – perkusjon
Kjetil Bjerkestrand – synthesizer
Arve Tellefsen – fiolin

Konsertene spilles i Kammermusikk Stavern, Molde Jazzfestival, Oslo Kammermusikkfestival, Festspillene i Kristiansund og Olavshallen i Trondheim i 2020. Det blir også konsert 7. oktober 2021 i Ibsenhuset, Skien.