Adventsnatt – til inntekt for Kreftforeningen

Anita Skorgan har sunget inn en helt ny julesang, komponert av Frode Alnæs. «Adventsnatt» skal selges til inntekt for Kreftforeningen.

— Det er en glede å kunne bidra til en sak som hele tiden trenger nye ressurser, og som hele tiden gjør fremskritt, sier Anita Skorgan. Hun minner om at mange blir friske fordi det forskes mye på kreft, og fordi innsamlede midler gjør det mulig å forske enda mer. Hun sier at hun stilte opp på dette prosjektet, både for å støtte Kreftforeningen, og fordi hun likte sangen. — En fin adventsstemning fra et land det tross alt er godt å leve i, sier hun.

— Jeg skrev denne melodien helt spontant da jeg fikk teksten. Stemningen var der med en gang. Melodien måtte være veldig enkel og forhåpentligvis berøre lytteren, sier Frode Alnæs. — Kreftforeningen er en organisasjon som gjør en kjempejobb for folk som blir rammet av denne sykdommen. Vi kjenner alle noen som har fått en kreft diagnose. Flere av mine nære venner har kreft. Noen har dødd, noen er blitt friske. Godt å høre at flere og flere blir friske, eller kan leve godt med sykdommen. Dette er min måte å bidra på, sier Alnæs.

Generalsekretær Anne Lise Ryel i Kreftforeningen setter stor pris på initiativ som bidrar med penger til kreftsaken. — Det er en fin måte å støtte kreftsaken på, å kjøpe denne stemningsfulle julesangen, sier Ryel. CDen «Adventsnatt» koster kr 50 og alle inntekter av salget går til Kreftforeningen. — Vi har laget en egen nettside, http://www.adventsnatt.no hvor man kan bestille CDen, høre sangen, laste ned, se videoen osv sier Ryel.

Teksten er skrevet av Jan-Erik Larsen, til daglig kommunikasjonsrådgiver i First House.

— Frode og jeg har lenge snakket om å skrive noe sammen. Denne sangen startet med noen tekstlinjer som ble til et vers. Frode laget en liten melodistubb, og deretter kom det både refreng og mer til. Etter hvert ble det en fin sang, sier Larsen.

Både Larsen og Alnæs er svært godt fornøyd med resultatet. Alle kostnadene ved prosjektet er finansiert av sponsorer. — Alle inntekter fra platesalget går dermed uavkortet til Kreftforeningen, sier Larsen.

«Adventsnatt» er utgitt med støtte fra Radiumhospitalets venner.

Her kan du høre og kjøpe «Adventsnatt»